FISVEN

Cosme Shop Home

Startsidan > Cosme Shop Home

Cosme Shop Home

Cosme Shop - din närmaste återförsäljäre

MARIA ÅKERBERG INGREDIENSER
Naturliga mineraler och rena, naturliga ingredienser från växtriket

Vi använder bara ingredienser som bygger upp huden och håret utan att störa den naturliga processen i varken kroppen eller naturen. Våra djupverkande produkter innehåller enbart naturliga mineraler och rena ingredienser från växtriket som ger huden fukt, vitaminer och fettsyror. Det är allt. Vi har ingenting att dölja. Därför berättar vi alltid vad varje produkt innehåller. Scrolla vidare för att utforska alla våra ingredienser och deras egenskaper!

Så här arbetar vi med våra naturliga ingredienser

Kvalitet och transparens kommer alltid först. Det innebär dels att vi väljer ingredienser utifrån deras naturligt välgörande egenskaper, dels att vi är tydliga med vad produkterna innehåller och varför.

Ett klart tydligt innehåll sedan dag ett

Vi vill att du ska veta vad du använder på din hud och ditt hår. Därför har alla våra produkter varit fullständigt innehållsdeklarerade ända sedan starten 1995, fyra år innan alla medlemsländer inom EU till slut enades om att göra det till lag. Tyvärr är det fortfarande svårt att tyda vad det är för ingredienser i många produkter på marknaden.

Variationer bevisar att ingredienserna är naturliga!

Vi jobbar med rena råvaror från växtriket. Därför kan doft och utseende på produkterna variera något från en skörd till en annan. Växterna har kanske haft olika tillgång till vatten, solljus och jordmån. Ibland har blommorna olika färger, som till exempel ringblomsextraktet i vår Hand Cream och Shea Balm. Vill du ha exakt samma färg varje gång får du välja produkter med syntetiskt framställda ingredienser.

 

Vi prioriterar alltid råvarornas naturliga effekt och väljer därför att acceptera sådana här variationer. De är snarast ett bevis på att råvarorna är rena och naturliga. Detta innebär också att produkter från Maria Åkerberg kan ändras något i doft efter att förpackningen öppnats.

Ekologisk certifiering och naturlig klassifiering

Alla våra ingredienser bidrar till en hållbar produktion och konsumtion. De flesta är naturliga och har någon form av oberoende miljömärkning, men alla är inte certifierade som ekologiska eftersom enbart odlade råvaror kan klassas så. Råvaror som till exempel lera och järnoxid bryts ur jorden och bedöms istället efter hur naturliga de är. Våra är helt naturliga.

 

Följande är våra odlade ingrediensers respektive märkningar:

*ABCERT: abcert.de
*RSPO: rspo.org
*QC&I: qci.de
*BDIH: bdih.de
*Soil Association: soilassociation.org
*Organic Farming: organic-farming.europa.eu
*Farm Verified Organic: ics-intl.com
*NaTrue: natrue.org
*COSMOS: cosmos-standard.org
*KRAV: krav.se
*Austria Bio Garantie: abg.at
*Australian Certified Organic: aco.net.au

Detta hittar du aldrig i våra produkter!

Inga syntetiska ingredienser

Vi använder inte syntetiskt förtjockningsmedel, som till exempel karbomer, eftersom de är svåra för naturen att bryta ner. Xantangum är ett sundare alternativ. Syntetisk olja, till exempel silikoner, används inte heller, då dessa misstänks vara bioackumulatorer och kan bilda formaldehyd vid nedbrytning. Istället innehåller produkter från Maria Åkerberg vegetabilisk olja.

Inga konserveringsmedel

Vi har ett 100% naturligt sortiment och använder vitaminer och eteriska oljor för att förlänga hållbarheten på våra produkter. Inga av våra produkter innehåller råvaror som frigör formaldehyd, såsom MIT – Methylisothiazolinone respektive MCI/MI – Methylchloroisothiazolinone/methylisothiazolinone.

Inga animaliska ingredienser

Många hudvårdsprodukter ingår glycerin och kollagen som tas från slakteriavfall. Det är oftast omöjligt att se i en ingrediensförteckning om det finns råvaror som tillverkats på det sättet. Om man bortser från den etiska aspekten så har huden i sig ingenting emot animaliska ingredienser. Men eftersom det finns bättre vegetabiliska alternativ, bland annat glycerin utvunnet ur rapsolja, ser vi ingen anledning att tillverka på djurens bekostnad. Vegetabiliska alternativ är dessutom säkra mot BSE (galna kosjukan).

De enda animaliska ingredienser vi använder är Bivax och Honung. Inget annat. Honung används i till exempel Body Mask Honey och Aroma Bath Orange & Honey. Bivax används i till exempel Hand Cream, Lip Care, Face Balm, Baby Care, Face Protection, Blueberry Seed Mask, All Day Balm och Moulding Cream.

Inga genmodifierade råvaror

Vi använder enbart råvaror som inte är genförändrade.

No products found

tech